Feeds RSS

joi, 11 martie 2010

Chez Paul


Paul iubeste martipanul si mirosul de paine proaspat coapta. E indragostit de capsunile sugubete care se harjonesc printre sosurile de vanilie. Cand e soare, iese la alergat cu o bagheta dietetica si simandicoasa. Ii place sa-si plimbe mainile printre faina de secara si sa mangaie cu grija les macarons alintate de migdale si suflate cu caramel fierbinte.
Nu, Paul nu e un personaj imaginar. Este o brutarie care mi-a adus Franta si celebra sa arta de a trai bine mult mai aproape. Mai exact in zona Dorobanti, unde au deschis un magazin cochet si primitor. L-am amusinat inca dinainte sa primesc anuntul cu lansarea oficiala, prin care eram invitata la un mic dejun frantuzesc. Al doilea magazin te asteapta in Baneasa Shopping City, sa te relaxezi dupa o zi epuizanta la cumparaturi.


Deja ma imaginam pe malul Senei intr-o dimineata senina cu petice de nori laptosi suflandu-mi peste umeri, un croissant cu migdale, o pain au chocolat si o cafe au lait, in timp ce bicicleta se odihneste pe un petic de iarba verde si grasa. Totul suna atat de French, ca nu as fi putut refuza invitatia, nici daca era zi de snowboard.


Chez Paul sau Paul, in varianta adaptata in romana, nu este o simpla brutarie, este un loc de joaca pentru iubitorii de arome sofisticate si de gusturi migaloase. Cofetarie, restaurant, patiserie si brutarie la un loc, Paul este o semnatura care inseamna, intr-un cuvant, bun gust. Dupa spusele fondatorului sau venit la Bucuresti cu ocazia lansarii, placerile sufletului sunt mult mai importante decat orice eticheta de pret. Trebuie sa invatam sa ne rasfatam, indiferent de grijile cotidiene. Si exact asta este propunerea celor de la Paul: un moment unic de ragaz, de timp pentru tine intre 2 deadlineuri, de reverie printre produse unicat, de cea mai buna calitate, preparate cu atentia si migala specifice francezilor.


Te asigur ca iti va fi foarte greu sa te decizi intre tartelette ghiduse care-ti fac cu ochiul de pe tavi stralucitoare, si sigur vei flirta macar cu un flan normand. Vei ceda ispitei unui millefeuille si te vei grabi sa-ti ascunzi papilele gustative printre miile de straturi caramelizate cu unt. Vei face “la grasse matinee” alaturi de iubitul tau si 2 croissante cu dulceata de afine, iar daca ploua, un pain au raisins este ceea ce-ti trebuie ca sa iti revina zambetul pe buze.


Pentru cei care au uitat sa se joace, Paul poate fi cel mai serios partener de afaceri. Restaurantul iti ofera un pranz business rafinat si, mai ales, ingaduitor cu silueta ta. Dar punctul forte al acestei maison de qualite fondata in 1889 raman produsele de brutarie. Intre Paul si painile sale s-a infiripat o adevarata poveste de dragoste. Painea cu 6 cereale, painea de secara sau cea cu seminte de in, painea de tara, in coaja aurie, mangaiata de stafide, masline nervoase sau Mimolette in miez crocant – sunt preferatele lui.


Asadar, daca vrei sa savurezi o felie din Franta, sa simti Parisul mai aproape, sa te indragostesti de arome de paine proaspata, migdale coapte si martipan onctuos, Paul te asteapta cu un zambet pe buze si o bagheta proaspata. Calitate, profesionalism si savoare- iata principale calitati care m-au convins ca Paul va deveni prietenul meu cel mai bun in diminetile lenese de duminica.


2 comentarii:

Anonim spunea...

Va spun eu de ce se serveste greu la PAUL..... din punctul meu de vedere e o firma de .... patiserie... mai corect de "CACAO".....asta ca sa nu vorbesc "murdar"...de ce spun asta?...pentru ca sotia mea a lucrat 2 zile la ei.... e ceva ca in evul mediu "SCLAVIE"....nu isi permit personal ... iar pe cei pe care ii au... "menegerii" .. adica niste pustoaice cu fite si relatii ( probabil de tot felul) isi bat joc de personalul care prepara produsele congelate din franta.Personal care.. lucreaza ca robul 10-12 ore zilnic pentru 700 RON BRUT ... deci 500 in mana .... fara alte avantaje.... nici macar pauza de masa nu au .... sa mergi la WC trebuie permisiunea "Menegerului" .... chiar nu glumesc .. e realitatea ...cel putin asa e in feeria Baneasa..... poate in alt loc e mai bine ....dar .. pentru mine PAUL .... inseamna bani de aruncat pentru fitosi ..... daca cineva vrea sa ma contacteze sa discutam ... poate cineva din firma o poate face .... am scris asta pentru ca ... asa ceva nu am mai vazut ....sa lucrezi in caldura cuptoarelor de patiserie si sa nu ai nici macar apa .... sa iti vorbeasca menegera numai la misto... sa fi inchis in vestiar cand vine francezul in vizita si sa blochezi yala sa nu intre acolo....sa iti fie furati banii din poseta ...pentru ca nu ai vestiar...PAUL E O FIRMA DE CACAO....STIU CE SPUN... nu am nimic cu francezii...care au fost in "vizita" joi 6.06.2012....ei au vazut ce au vrut romanii sa vada....restul era "incuiat in vestiar" .. pe scurt ..SA VA FIE RUSINE PAUL... preturi mari dar bataie de joc pentru angajati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Daca cineva vrea sa vada un contract de munca in care scrie printre altele ca…. pentru sambete si duminici lucrate personalul va fi recompensat cu 1 ..(UN LEU) lunar…..adresa mea de mail e .. george_mondy@yahoo.com… o zi buna

Anonim spunea...

este foarte posibil sa ai dreptate si bravo pentru curajul de a scrie aici! de asta prepar deserturi singura acasa :)

Premii dulci...

Premii dulci...