Feeds RSS

duminică, 5 aprilie 2009

Triunghiuri cu ciocolata si mere


Triunghiuri cu ciocolata si mere.
Un desert ideal pentru petrecerile de weekend ,mai ales cand este vorba de o super combinatie MERE si CIOCOLATA .

INGREDIENTE:
pentru aluat
250g unt
250g zahar pudra
6 oua
1 plic zahar valinat
1/2 lingurita scortisoara
60g cacao
750gmere
350g faina
1 plic praf de copt

pentru glazura si ornat:
ciocolata si migdale.

Untul se bate spuma cu zaharul pana se obtine o crema fina.


Se adauga ouale unul cate unul,pe urma zaharul valinat , cacaoa si scortisoara.


Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitie.

La final se adauga merele date pe razatoare,amestecandu-se pana se omogenizeaza aluatul.Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu foaie de copt si se baga la cuptor.
Dupa ce s-a copt si s-a racit se toarna glazura se taie si se presar migdale cat este inca moale glazura pt a se lipi.

1 comentarii:

Gabrielle spunea...

am si eu o curiozitate, am vazut la Anna Olson ca foloseste migdale multe si vroiam sa fac o reteta de tortcu migdale insa migdalele sunt feliate asa cum apar in reteta de mai sus. asa le-ai cumparat taiate sau le-ai taiat tu? multumesc!

Premii dulci...

Premii dulci...